Your Ad Here


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lampu check enjin menyala.......
12-30-2010, 09:45 PM
Post: #1
lampu check enjin menyala.......
salam semua yg pakai enjin k3ve(na)@storia 1.3,nak minta tolong ada x sesiapa yg ada stok oksigen sensor denso berkod:-

89465-7404
234000-9540
09b20 (2wire)

dah scan dah sensor prob......


apa2 cal aja.......0195168054
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
12-30-2010, 10:18 PM
Post: #2
RE: lampu check enjin menyala.......
halu der~
silap tempat ni....huhu..............................

kalo nampak keta mcm kat avatar aku ni....kasi hon ke high beam ke....mmg kompem aku la tu....

nak hubungi saya???

23544C36 (BB pin)
016.491.1615 (sms only)
facebook.com/khairil.akmal
Visit this user's website Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
12-30-2010, 11:31 PM
Post: #3
RE: lampu check enjin menyala.......
o2 sensor problem sebab pakai minyak RON95 ni... myvi biasa kena...

Pengguna EFRL...sentiasa ingin membantu..
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
[-] The following 1 user Likes JER2921's post:
L200S FMPX (12-31-2010)
12-31-2010, 06:48 PM (This post was last modified: 12-31-2010 06:49 PM by paklanL502.)
Post: #4
RE: lampu check enjin menyala.......
(12-30-2010 11:31 PM)JER2921 Wrote:  o2 sensor problem sebab pakai minyak RON95 ni... myvi biasa kena...

ok bro tima kasih..........saya cuba tukar ke RON97 dulu tengok cmna
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
12-31-2010, 09:04 PM
Post: #5
RE: lampu check enjin menyala.......
kalau dah kluar code tu.. kalau tukar RON 97 pun x jadi apa dah.. sensor dah rosak da.. kena tukar dulu baru pakai RON 97... kalau tgk part no tu mcm sama dgn myvi je..

Pengguna EFRL...sentiasa ingin membantu..
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
12-31-2010, 10:23 PM (This post was last modified: 12-31-2010 10:23 PM by paklanL502.)
Post: #6
RE: lampu check enjin menyala.......
(12-31-2010 09:04 PM)JER2921 Wrote:  kalau dah kluar code tu.. kalau tukar RON 97 pun x jadi apa dah.. sensor dah rosak da.. kena tukar dulu baru pakai RON 97... kalau tgk part no tu mcm sama dgn myvi je..

sensor tu yg atas punya ka bawa,check yg bawah punya tu 2wire ja tapi yg atas 4wire mana satu yg betoi,kod no sensor tu 2wire punya kalau diatas boleh masuk myvi punya ka.....banyak org cakap yg selalu kena sensor atas tu......betoika mnta detail info
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-01-2011, 10:47 PM
Post: #7
RE: lampu check enjin menyala.......
apa sebarang penjelasan lagi .........please
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-03-2011, 02:13 PM
Post: #8
RE: lampu check enjin menyala.......
tukaq enjin K3 VE tebo@YRV...hehe..keeeeeeccccccccccccinnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pakej perkahwinan berkembar...Tawaran Istimewa untuk warga K-carlife

http://mb111.blogspot.com
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-03-2011, 07:09 PM
Post: #9
RE: lampu check enjin menyala.......
(12-31-2010 10:23 PM)paklanL502 Wrote:  
(12-31-2010 09:04 PM)JER2921 Wrote:  kalau dah kluar code tu.. kalau tukar RON 97 pun x jadi apa dah.. sensor dah rosak da.. kena tukar dulu baru pakai RON 97... kalau tgk part no tu mcm sama dgn myvi je..

sensor tu yg atas punya ka bawa,check yg bawah punya tu 2wire ja tapi yg atas 4wire mana satu yg betoi,kod no sensor tu 2wire punya kalau diatas boleh masuk myvi punya ka.....banyak org cakap yg selalu kena sensor atas tu......betoika mnta detail info

biasa kena yg atas.. try ko bagi sample gambar sensor tu.. kalau tgk part no mcm sama dgn Myvi punya.. sok aku confirmkan balik...

Pengguna EFRL...sentiasa ingin membantu..
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-04-2011, 02:20 AM
Post: #10
RE: lampu check enjin menyala.......
(01-03-2011 02:13 PM)anak_liar Wrote:  tukaq enjin K3 VE tebo@YRV...hehe..keeeeeeccccccccccccinnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

org dah pencen main tebo.......la ni NA pun dah cukup sedap.....SmileSmileSmileSmile
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-04-2011, 02:20 AM
Post: #11
RE: lampu check enjin menyala.......
(01-03-2011 02:13 PM)anak_liar Wrote:  tukaq enjin K3 VE tebo@YRV...hehe..keeeeeeccccccccccccinnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

org dah pencen main tebo.......la ni NA pun dah cukup sedap.....SmileSmileSmileSmile
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-04-2011, 11:00 PM
Post: #12
RE: lampu check enjin menyala.......
(01-03-2011 07:09 PM)JER2921 Wrote:  
(12-31-2010 10:23 PM)paklanL502 Wrote:  [quote='JER2921' pid='615453' dateline='1293800649']
kalau dah kluar code tu.. kalau tukar RON 97 pun x jadi apa dah.. sensor dah rosak da.. kena tukar dulu baru pakai RON 97... kalau tgk part no tu mcm sama dgn myvi je..

sensor tu yg atas punya ka bawa,check yg bawah punya tu 2wire ja tapi yg atas 4wire mana satu yg betoi,kod no sensor tu 2wire punya kalau diatas boleh masuk myvi punya ka.....banyak org cakap yg selalu kena sensor atas tu......betoika mnta detail info


biasa kena yg atas.. try ko bagi sample gambar sensor tu.. kalau tgk part no mcm sama dgn Myvi punya.. sok aku confirmkan balik...



k....thx for the info,nanti saya try upload picnya........
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-05-2011, 07:13 AM (This post was last modified: 01-05-2011 07:18 AM by JER2921.)
Post: #13
RE: lampu check enjin menyala.......
yg ni myvi punya.. 4 wayar gak.. mcm sama...
[Image: 5UlY34276783-02.jpg]
[Image: UOfaOY765186-02.jpg]
[Image: RnMTEp930748-02.jpg]

Pengguna EFRL...sentiasa ingin membantu..
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-05-2011, 11:18 PM
Post: #14
RE: lampu check enjin menyala.......
(01-05-2011 07:13 AM)JER2921 Wrote:  yg ni myvi punya.. 4 wayar gak.. mcm sama...
[Image: 5UlY34276783-02.jpg]
[Image: UOfaOY765186-02.jpg]
[Image: RnMTEp930748-02.jpg]


ya betul tu,saya dah dpt gak kat enjin myvi yg masuk yrv......kalau dah pasang kena reset balik dia punya settingka....
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
01-05-2011, 11:21 PM
Post: #15
RE: lampu check enjin menyala.......
reset memory je.. cabut negetif terminal dlm 10 saat...

Pengguna EFRL...sentiasa ingin membantu..
Find all posts by this user
Like Post Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


Your Ad Here