Post Reply 
Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
01-28-2011, 03:02 PM (This post was last modified: 01-28-2011 03:24 PM by baman.)
Post: #16
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
abam knuckle, saya kadang-kadang masuk forum tu.. Smile

aritu luminas kuning so kali nie kaler oren lak masuk CLICK SINI

[Image: DSC00712.JPG]

bumper depan siap lips mcm kat bawah nie Big Grin

[Image: 4074755048_0bdef53af9.jpg]

http://www.daihatsu.co.jp/accessory/boon.../index.htm
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-29-2011, 12:27 PM
Post: #17
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
mmg werld...................................................

Welcome to Kcarlife Shop...one stop kei-car centre for east coast region....
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-01-2011, 02:39 PM (This post was last modified: 02-01-2011 04:31 PM by baman.)
Post: #18
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
[Image: 5240640086_eaaef67111.jpg]

Alza InFiniTE Concept

* Recognition Of Perodua Alza as a sporty and stylish compact MPV with unlimited design potential.
* Complementary to trendy lifestyles through stylish characters combined with stunning entertaining features.

Perodua Alza has an opportunity that has yet to be explored in the younger generation's market. With this callenge, our team has ventured out of the 'box' and arrived with a sence of trendiness for an MPV. Perodua Alza 'Infinite' aims to transcend convertional boundaries to creat a vehicle appealing to Generation-Y.

Featured in matte white with an exterior design that is both distinctive and functional, this concept would elevate the image of an MPV. It would be an MPV for those looking for a more enjoyable way of life, all year round. The Interior is both sporty and luxurious in its finest. It operates with high-technology gadgets and touch screen panels for intuitive and enjoyable driving.

Exterior
* Aerodynamic design with sporty and robust styling
* Bold and dynamic bumper design broaden body's profile
* Lightweight 18" alloy rims highlight body's profile
* Panaromic roof enhances the sense of space
* LED headlamps, tail lights and 3rd breake light for better visibility
* Xenon HID headlamps and fog lamps for for greater luminosity
* Dual exhaust tips enhances the sporty rear

Interior
* 4 sporty yet slender identical bucket seats for exceptional comfort
* Floating centre console lowers centre of gravity
* Touch screen panel for easier control
* Multi-functional steering wheel with start button for responsive handling
* Black Alcantara suede complements the sporty finishing

Others
* Upgraded sound system with 12 speakers and a 12-inchi subwoofer
* 2-DIN touch screen audio with integrated GPS and reverse camera
* 3 LCD monitor screens for anjoyable viewing pleasure
* Sports-tuned, adjustable suspension for better handling
* Performance intake system for better acceleration

For more info of the Alza Infinite, or interested to make your Alza looks like this, kindly call 010 279 8012 (Baharin). visit http://www.sd-aerodynamics.com or join us in Facebook. just type SD Aerodynamics.




Alza M2 Special Edition

[Image: pix_gal0]

DR MAHATHIR menulis sesuatu pada kereta Alza M2 Special Edition sambil diperhatikan Aminar Rashid di kilang PERODUA, Rawang, semalam.

Hanya 500 unit dikeluar peringati jasa Tun Dr Mahathir

PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) akan melancarkan Alza edisi khas yang menampilkan kemasan dan perincian lebih mewah dan eksklusif.

Pengarah Urusannya, Datuk Aminar Rashid Salleh, berkata Alza edisi khas yang akan dikenali sebagai ‘M2 Special Edition’ itu dikeluarkan sempena memperingati jasa dan sumbangan besar bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap penubuhan PERODUA. Beliau berkata, sebagai edisi khas, hanya 500 unit akan ditawarkan dengan pengeluarannya dijangka dibuat seawal Mei ini. “Secara keseluruhannya Alza M2 Special Edition itu nanti akan diberi sentuhan dan perincian baru lebih mewah lagi eksklusif.

“Bagi menambahkan lagi ketrampilan mewah dan eksklusif, kenderaan serba guna (MPV) itu akan turut diperkemaskan dengan perincian tambahan seperti jahitan baru pada tempat duduk, selain dikeluarkan hanya dalam satu warna saja iaitu ‘midnight blue’ yang anggun.

“Nama M2 Special Edition pula akan tertera pada emblem di bahagian belakang dan pada tempat duduk.” katanya ketika dihubungi Berita Harian semalam.

Aminar Rashid berkata, pihaknya belum lagi menetapkan harga bagi Alza M2 Special Edition, tetapi membayangkan ia akan berasaskan kepada harga Alza Advance Version. Harga pasaran Alza Advance Version ialah RM69,900 seunit.
Beliau berkata, PERODUA akan menyumbang RM1,000 daripada setiap unit dijual, atau RM500,000 daripada keseluruhan jualan 500 unit M2 Special Edition itu kepada Yayasan Kepimpinan Perdana bagi menyokong usaha murni diperjuangkan yayasan berkenaan.

“Jika ada pembeli yang mahu membelinya pada harga lebih mahal daripada ditetapkan, lebihan harga itu akan kami salurkan kepada Yayasan Kepimpinan Perdana,” katanya sambil menambah harga jualan bagi M2 Special Edition itu akan dikeluarkan dua minggu lagi.

Semalam Tun Dr Mahathir yang mencetuskan wawasan penubuhan PERODUA melawat kilang pengeluar kereta nasional kedua itu di Sungai Choh, Selangor. Lawatan terakhir beliau ke kilang itu ialah lebih 10 tahun.

Tun Dr Mahathir disambut kaki tangan Perodua termasuk Pengerusinya, Tan Sri Asmat Kamaludin, ahli lembaga pengarah dan pengurusan kanannya.

Sempena lawatan itu, PERODUA menghadiahkan seunit Alza dengan nombor plet 2020 kepada Tun Dr Mahathir, bagi mencerminkan wawasan 2020 yang dicetuskan beliau.

Sumber : http://www.bharian.com.my/bharian/articl...al/Article
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-09-2011, 12:10 PM
Post: #19
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
untung tun.M........................penuh dh garaj dia dgn keta2 free

Welcome to Kcarlife Shop...one stop kei-car centre for east coast region....
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-14-2011, 04:50 PM
Post: #20
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
smart betul la Alza infinite concept tu....

baru belajo bela ikan...

FB: palie fadzli
whatssap : 0139957744
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-03-2011, 11:31 AM
Post: #21
Wink RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
testing testinggggg...
ada cite pasal alza kat sini yerr...
[Image: postbit_l_add.gif]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-03-2011, 01:07 PM
Post: #22
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
hahahha camne plak bro tomen bleh terlepas nihhh...Big Grin

Aku sudah letih......
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-08-2011, 11:43 AM
Post: #23
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
...ntah lerr...tekan² sini pulak kluar...hahahaha
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-20-2011, 02:52 PM
Post: #24
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
[Image: untitled.JPG]

[Image: untitled2.JPG]

click -> http://www.perodua.com.my/index.php?sect...rs&page=m2
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-07-2011, 12:29 AM
Post: #25
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
bumper belakang alza bole pnp dgn bumper belakang myvi ke? sebab baru ni ade terjumpa alza berbumper belakang myvi se, mmg smart r, tapi x sempat nak snap... kete warna putih plate selangor, spot area im 15 kuantan..

baru belajo bela ikan...

FB: palie fadzli
whatssap : 0139957744
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-08-2011, 05:19 PM (This post was last modified: 06-08-2011 05:22 PM by baman.)
Post: #26
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
(06-07-2011 12:29 AM)mr lee Wrote:  bumper belakang alza bole pnp dgn bumper belakang myvi ke? sebab baru ni ade terjumpa alza berbumper belakang myvi se, mmg smart r, tapi x sempat nak snap... kete warna putih plate selangor, spot area im 15 kuantan..

gambar alza ni?

[Image: DSC_0319.jpg]

upah kacuk + cat rm300 tapi bumper myvi kena cari dulu
kalo berminat leh contact arie10 - 016 2352994 (Shah Alam)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-10-2011, 04:28 PM
Post: #27
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
(06-08-2011 05:19 PM)baman Wrote:  
(06-07-2011 12:29 AM)mr lee Wrote:  bumper belakang alza bole pnp dgn bumper belakang myvi ke? sebab baru ni ade terjumpa alza berbumper belakang myvi se, mmg smart r, tapi x sempat nak snap... kete warna putih plate selangor, spot area im 15 kuantan..

gambar alza ni?

[Image: DSC_0319.jpg]

upah kacuk + cat rm300 tapi bumper myvi kena cari dulu
kalo berminat leh contact arie10 - 016 2352994 (Shah Alam)

ha.. ni la rasanya kete yg aku spot tu, bro punya ke? mmg smart r...

baru belajo bela ikan...

FB: palie fadzli
whatssap : 0139957744
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-12-2011, 04:29 PM
Post: #28
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
(07-10-2011 04:28 PM)mr lee Wrote:  ha.. ni la rasanya kete yg aku spot tu, bro punya ke? mmg smart r...

bukan alza saya... Big Grin

ni halfcut kat DEYOUSHU GARAGE

Opening Hours: Mon – Sat: 8.00am to 8.00pm
*Sunday open only for bookings on Saturday

Our Office : 03.80238172
Contact Person : Nathan @ 012.317.1774

email: deyoushugarage @ yahoo.com
facebook : Deyou Shu Garage

Deyou Shu Garage
No. 10, Jalan Industri 1/12,
Taman Industri Subang USJ1,
47600 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan

banyak gila bumper passo sette...

[Image: 5844480160_3695d179da_z.jpg]

& die cast

[Image: 5843930819_22acb79bd4_z.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-04-2011, 11:51 PM
Post: #29
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
Wahhhhh....bape harga bumper dia bro...just plug n play ke...masuk alza....
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-09-2011, 02:15 PM
Post: #30
RE: Perodua Alza - Car One Moment, MPV the Next
harga dlm anggaran
Front body kit = RM4,500 (Price Neg)
back body kit = RM3,500 (Price Neg)

yup plug n play Smile
[Image: 5953287.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  The new Perodua MPV is now open for booking johnkudin 21 36,435 07-22-2014 06:53 AM
Last Post: RobertFult
  New Perodua MPV coming in September 2009 johnkudin 35 45,015 07-16-2014 09:26 AM
Last Post: chursemeerm
  Proton MPV naming contest - Namakan Proton MPV johnkudin 13 27,201 07-14-2014 01:01 PM
Last Post: Sleemidadic

Forum Jump:


Your Ad Here