Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
09-22-2009, 08:57 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
baru2 ni aku ada buat cikit ujikaji. Dulunya (masa RON95 lum kluaq) aku selalu guna petronas pasai ada mesra card ngan peraduan dpt bmw tu (teringin). Bila kluaq RON95 pun aku guna petronas jugak. Pastu aku try berubah ke shell RON95. Rupanya shell minyak dia dpat milage lebih la. RM10 boleh g 70km (L2s auto) tp bila guna petronas, paling kuat boleh g dalam 55km jer (power pun kurang). Pasni aku nak test caltex dgn bhp pulak. Selamat mencuba.

p/s apapun RON95 mmg kurang menyengat la. Huhuhu
TAOC
Turbo Auto Owner Club

Die Heart Soo
Reply
09-22-2009, 10:35 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
(09-22-2009, 08:57 AM)tomoi Wrote:  baru2 ni aku ada buat cikit ujikaji. Dulunya (masa RON95 lum kluaq) aku selalu guna petronas pasai ada mesra card ngan peraduan dpt bmw tu (teringin). Bila kluaq RON95 pun aku guna petronas jugak. Pastu aku try berubah ke shell RON95. Rupanya shell minyak dia dpat milage lebih la. RM10 boleh g 70km (L2s auto) tp bila guna petronas, paling kuat boleh g dalam 55km jer (power pun kurang). Pasni aku nak test caltex dgn bhp pulak. Selamat mencuba.

p/s apapun RON95 mmg kurang menyengat la. Huhuhu

cuba try ESSO/MOBIL... masa RON95 kuar, test yg petronas... pastu test SHELL... dan pastu ESSO (ngan MOBIL sama je).... rasa lagi ringan je engine..

sampai la skrg... pakai ESSO RON97.... rasa cam V-Power je lagi best dari ESSO nih... cuma CALTEX ngan BHP pun blum.... org cakap BHP best tapi bercinta plak nak mencari stesen BHP haha
Bila engine dah bosan minum minyak, dia minum air le pulak kan
Reply
09-26-2009, 01:30 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
Aku dari dulu pengguna setia BHP ni tau,rupanya minyak BHP ni bukan omogan kosong,
btl2 terasa engine ringan,bersih..Buktinya oleh kerana aku selalu guna minyak BHP ni,
one day kereta aku bt top overhoul,aku tgk sndri silinder head aku mmg bersih,alhamdulillah
smpai skrg aku trus guna minyak BHP ni,engine oil BHP pn bagus dan murah tp berkualiti..
AVANZATOR
Reply
09-26-2009, 08:34 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
aku dah try 95
petronas-metekedarah (x poower)
esso -boleh tahan mileage lebih(power kureng sket)
ApEkS GaRaGe TaMpOi JaY BeE



apeks -- 016-7208530 / 017-7755993 (apeks garage)


kunjungi facebook kami-- apeks garage jaybee--
Reply
09-26-2009, 10:36 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
(09-26-2009, 01:30 AM)ady_ramli30 Wrote:  Aku dari dulu pengguna setia BHP ni tau..........

aihhh...Sedara tokey Petronas xkan xnak support... ishkkkkkk dah la petrol pump tu 300meter je dari umah ko.. Big Grin

***raya hari tu 2hari turut2 aku bagi kete aku minum V-Powahhhhh!!!!
www.kcarlife.com
!!
Reply
09-26-2009, 06:39 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
Hahahaha...Bukan xnk support sedare petronas tu,bak kata tomoi laa...
"RM10 minyak shell boleh g 70km (L2s auto) tp bila guna petronas, paling kuat boleh g dalam 55km jer (power pun kurang)"... Aku setuju dgn statement tomoi ni,sbb tu aku nk yg terbaik utk kereta2 aku...hehehehe...
AVANZATOR
Reply
09-26-2009, 07:25 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
(09-26-2009, 01:30 AM)ady_ramli30 Wrote:  Aku dari dulu pengguna setia BHP ni tau,rupanya minyak BHP ni bukan omogan kosong,
btl2 terasa engine ringan,bersih..Buktinya oleh kerana aku selalu guna minyak BHP ni,
one day kereta aku bt top overhoul,aku tgk sndri silinder head aku mmg bersih,alhamdulillah
smpai skrg aku trus guna minyak BHP ni,engine oil BHP pn bagus dan murah tp berkualiti..
saya pun tgh test BHP RON97.... sedap gak... cam ESSO/MOBIL.. cuma payah la nak cari stesen dia huhu

(09-26-2009, 08:34 AM)arepeks3 Wrote:  aku dah try 95
petronas-metekedarah (x poower)
esso -boleh tahan mileage lebih(power kureng sket)
ESSO power kurang? saya ok je..... Big Grin tapi RON97 la.... RON95 cam kureng sket......
Bila engine dah bosan minum minyak, dia minum air le pulak kan
Reply
09-27-2009, 02:10 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
BHP ron95 x mengecewakan sgt,ron97 lagi puas hati,engine terasa power dan bersih..
engine semakin lancar dan senyap...huhuhuhu..aku recomended kpd kwn2 semua utk
try BHP ni,katanya minyak ni diimport direct dr US yer,btl atau tidak wallahhualam..
tps syg PROJET dh xde,aku suka isi minyak kt PROJET dulu,skrg ni SHELL ambk alih...
Minyak PROJET sama berkualiti dgn minyak BHP ni..huhuhu...
AVANZATOR
Reply
09-27-2009, 04:48 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
testimoni terbaru aku, milage untuk shell ngan esso hampir sama (RON95)..power shell lebih ckit. Hari ni aku cuba caltex pulak, pasni aku try bhp. Nantikan keputusannya!!!! Petronas...hmmmm...kalau korang nak masuk peraduan dapat kereta tu taruk ajerlah tp dulu puas aku isi, x dpat juga kereta. Last2 tayar kereta aku yg haus, sebab kuat jalan..nak bg minyak habis, pastu boleh isi lg. Uwaaaaaa
TAOC
Turbo Auto Owner Club

Die Heart Soo
Reply
09-27-2009, 11:59 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
setakat ni berpuas ati dengan minyak ron95... aku dah try shell, esso dan caltex... memang lebih kilometer...
petronas dah dekat 2 bulan aku tak isi....

yang penting pedal minyak tu kene jaga... disiplin tu penting.... heheheh
KANCIL BELALANG FACTORY SPEC
KCARLIFE LEMBAH KELANG
SUNGAI SIPUT + BANDAR SERI PERMAISURI CHERAS
MOHAZAM'S BLOG
BELAJAR UPLOAD GAMBAR

Reply
09-28-2009, 07:35 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
pakai minyak RON95 borink xde power...........RON97 dh xde stok plk kt tmpt aku.......huhuhuhuhuhuuuuu........hampehhhhhhhhhh
MIRA iz KANCIL
KANCIL iz MIRA


we make it COMPACT
M.D.M(malaysian domestic model)

014-683 3600 msg je......call jarang angkat....TQ
Reply
09-28-2009, 11:25 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
yup..projet mmg best minyak dia...

semua jenis minyak aku dah try...baik r95 atau r97..sorry to say petronas catat mileage paling rendah, 55km+ for r95/r97..
the best bagi aku untuk town cruise ialah 1.caltex r97 2.BHP r97. both can go at least 70km+.
long distance semestinya Shell r97.

r95 mmg jimat tapi kurang pikap. bagi yg guna oto macam aku memang super hampeh especially masa naik bukit. dari aku isi byk kali baik aku tambah sikit pakai premium r97. smooth and enjin x meraung.

sesapa yg running high boost pakai le r97...sakit hati je pakai r95 nih......tq.
Reply
09-28-2009, 11:53 PM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
Ade sape2 tau x knapa ek projet dimansuhkan perkhidmatannya di Malaysia?
aku rindukn mengisi minyak kereta aku dgn projet ni..huhuhu...
Aku sgt2 berpuas hati dgn minyak projet ni..huhuhuhu...
Tp skrg ia tlh tiada...huhuhu
AVANZATOR
Reply
09-29-2009, 02:32 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
(09-28-2009, 11:25 PM)toastyfrog Wrote:  yup..projet mmg best minyak dia...

semua jenis minyak aku dah try...baik r95 atau r97..sorry to say petronas catat mileage paling rendah, 55km+ for r95/r97..
the best bagi aku untuk town cruise ialah 1.caltex r97 2.BHP r97. both can go at least 70km+.
long distance semestinya Shell r97.

r95 mmg jimat tapi kurang pikap. bagi yg guna oto macam aku memang super hampeh especially masa naik bukit. dari aku isi byk kali baik aku tambah sikit pakai premium r97. smooth and enjin x meraung.

sesapa yg running high boost pakai le r97...sakit hati je pakai r95 nih......tq.
tak silap dia ada amalkan policy 'fresh fuel'... minyak dalam tangki dia kena habiskan secepat mungkin... kononnya basi.... ingat tak iklan dia?

(09-28-2009, 11:53 PM)ady_ramli30 Wrote:  Ade sape2 tau x knapa ek projet dimansuhkan perkhidmatannya di Malaysia?
aku rindukn mengisi minyak kereta aku dgn projet ni..huhuhu...
Aku sgt2 berpuas hati dgn minyak projet ni..huhuhuhu...
Tp skrg ia tlh tiada...huhuhu
http://en.wikipedia.org/wiki/ProJET#History
http://paultan.org/2007/04/17/shell-buys-projet/

org mesia taksub ngan shell tu yg payah... cuba tgk BP yg skrg rebrand as BHP... dah berapa tahun camtu je.... payah nak tgk stesen dia up....
Bila engine dah bosan minum minyak, dia minum air le pulak kan
Reply
09-29-2009, 03:07 AM,
RE: Hello RON 95, bye bye RON 92. - RON 97 to cost extra 20 sen more
pakai la shell untuk kuasa seperti ferrari...chewah!! cirit la..

aku lg prefer caltex ngan bhp. enjin senyap & bersih. tp aku tetap rindu projet!!
Reply


Forum Jump: